primjer fičera

Ponovo cvjeta najstariji zanat

PROSTITUCIJA U okolici Sarajeva prodavačice ljubavi čekaju u žbunju

- Dobar dan, radite li vi ovdje?

- Radim, 30 KM oralno, a 50 KM klasični seks - kao iz topa odgovorila je nova prodavačica ljubavi na petlji na izlazu iz Sarajeva, u blizini Jošanice.

Ekipa "Dnevnog avaza" jučer je provela nekoliko sati čekajući prostitutke na ovoj lokaciji. Kako je vrijeme odmicalo, smanjivala se nada da ćemo sresti neke od njih te smo pomislili da su priče o ponovnom vraćanju prostitucije na ulice čista izmišljotina.

Stalni pozivi

No, razuvjerila nas je djevojka tridesetih godina, prijatnog izgleda, odjevena u iznimno kratki teksas šorc. Pojavila se iznenada, očigledno se vraćajući "s terena". Nakon kratkog ćaskanja, odmah je prešla na stvar, postavljajući logično pitanje:

- Ne znam kako si mislio, ali ja s dvojicom ne radim, nego samo pojedinačno. Jedan pa drugi - kazala je Veca, kako je, na naše insistiranje da nam se predstavi, rekla da se zove.

Dok smo razgovarali, vozači su uporno trubili, a ona je svakom odmahivala rukom. Na jedan automobil posebno je odreagirala, jer joj je zazvonio mobilni telefon.

- Vrati se za pola sata. Mislim da ću biti slobodna. Ma, ovaj se nešto premišlja, hoće-neće, nemam ja vremena - govorila je muškarcu s druge strane linije, aludirajući da smo mi "tanke mušterije" te da, ako ne želimo seksualne usluge, trebamo napustiti njen teren.

Na molbu da nam da broj jednog od svojih telefona te na pitanje bude li tu još njenih kolegica, brecnula se, ljutito rekavši:

- Dečko, ja svaki dan radim ovdje. Dođi i ponesi pare, dođi sam autom i sve će biti završeno. Vodim te na posebno mjesto. Ako nećeš sad seks, reci mi, jer mi tjeraš mušterije, nemam ja vremena za gubljenje - govorila je već iznervirana Veca.

Naravno, kao i svuda po bijelom svijetu, prodavačice ljubavi nikada nisu same. Ponovo je zazvonio telefon.

Vruće mušterije

- Molim te da dođeš, imam nekog ovdje, smara me - kratko je izgovorila i prekinula vezu, upozoravajući nas da ne bi bilo dobro da budemo tu kada dođe "on".

Upitali smo je ko je to on.

- Moj čovjek, molim te da se udaljiš, ne želim probleme ni tebi ni sebi - kazala je, nakon čega smo se udaljili pod pretpostavkom da je u pitanju makro za kojeg Veca radi.

Prostitutke se obično nalaze na ulazu u grad, na mjestima gdje ih nije baš jednostavno pronaći, blago zaklonjene od očiju znatiželjnika, ali i dovoljno blizu za vruće mušterije.

Preselili se u stanove?

Radeći na istraživanjima o prostituciji u Kantonu Sarajevo, iz MUP-a KS uvijek dobivamo odgovor da "policijski službenici čine sve što je u njihovoj moći da se iskorijeni prostitucija" koja u BiH, prema zakonu, nije legalna.

Nerijetko su opravdanja iz policije da je prostitucija preseljena u stanove te da je organizatorima teško stati ukraj jer se sve uglavnom odvija pod velom lažnih oglasa.
 

Autor: E. TRAKO /Avaz – online izdanje 3.06. 2015.//
0 0